Over mij

Ergens in 1997 ben ik gebeten door het fotografievirus. Toen nog met allerlei filmrolletjes (van kleurendia tot zwart/wit) en allerlei min of meer nare chemicaliën. En hoewel ik soms nog wel een vlaag van nostalgie over het ‘echte fotograferen’ voel opborrelen, werk ik sinds 2005 uitsluitend digitaal.

Wat doe ik dan zoal?

Reportageopdrachten

Mijn uitgangspunt bij reportages (bijvoorbeeld bruiloft- of bedrijfsreportages) is dat ik er als fotograaf vooral ben om mensen en gebeurtenissen vast te leggen zoals ze zijn, en niet om de aanwezigen tot last te zijn. Mijn dag is dan ook geslaagd als mijn opdrachtgevers niet of nauwelijks hebben gemerkt dat ik er ben geweest (tot ze de foto’s krijgen).
Bij bruiloften spreek ik graag vooraf met het bruidspaar het verloop van de Grote Dag door en leg ik de mogelijkheden uit over het soort reportage dat mogelijk is (bijvoorbeeld alleen foto’s van de plechtigheid of van de hele dag, alleen kleurenfoto’s of ook zwart/wit, digitale bestanden of een boek, enzovoort).

Ook bedrijven en organisaties die een event organiseren en dit willen laten vastleggen zijn van harte welkom om een en ander door te spreken.

Portretten
Bij portretten geldt een iets andere aanpak: omdat ik als fotograaf uiteindelijk iemand wil vastleggen zoals ik die persoon zie, zal ik het ‘model’ gedurende de sessie wel iets meer sturen. Ik geloof echter dat respect en vertrouwen voorop moet staan: ik overleg zo veel mogelijk vooraf en tijdens de opnamen, zodat niemand na afloop voor verrassingen staat.  Ook in de uiteindelijke selectie staat de klant centraal.
Omdat niet iedereen gelijk is, kunnen dit soort sessies op locatie worden gedaan, maar ook in een studio-achtige setting.

Uitdagingen
Naast deze meer reguliere opdrachten, sta ik ook altijd open voor andere uitdagingen. Zo maak ik met enige regelmaat foto’s vanaf de motor op Circuit Zandvoort voor Katmotoren.

Dat klinkt goed!
Da’s mooi! Stuur me dan een berichtje met behulp van het formulier hiernaast, of bel me op:

+31 (0) 6 20 177 122

marnix